SAIMAA


Saimaan alue Kaakkois-Suomessa tarjoaa mahdollisuudet moneen. Todellista luonnonrauhaa rakastaville Saimaa antaa lupauksensa.
Imatran ja Lappeenrannan alueella on paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastamiseen mm. vaellusta, pyöräilyä, purjehdusta ja melontaa.LAPPI


Lappi tarjoaa erämaan henkeä ja tunturimaisemia. Syksyllä ruskavaellukset antavat upean väriloiston ja tunnelman. Kesäisin pääsee kokemaan yöttömän yön tunnelman.

Keväisin lappi on hiihtovaeltajan unelmakohde keväthankineen. Lappi antaa varman kosketuksen lumeen, jota meillä suomessa ei voi enää pitää itsestään selvänä. Ruotsin lapissa ja Norjan lapissa tunturimaisemat vaihtuvat vuorimaisemiin ja Norjan puolella pääsee kokemaan myös jäätiköitä ja isoja huppuja.AOSTAN LAAKSO


Aostan laaksossa on loistavat olosuhteet hiihtovaelluksia sekä vuoristovaelluksia ajatellen. Talvisin hiihtovaelluksia voi tehdä päivän reissuja tai pidempiä yön yli kestäviä retkiä. Aostan kylä on tunnelmallinen 35 000 asukkaan kaupunki, josta löytyy kivoja kauppoja ja kahviloita.

Ravintoloissa on tarjolla Aostan laakson perinneruokia ja Italialaisia herkkuja. Kesäisin Italian suurin kansallispuisto National park Grand Paradisco. 4000m korkealle ulottuva Grand Paradicso on hieno vuoristovaelluskohde.

Läheltä löytyy myös maastohiihdon maailmancupista tuttu pieni tunnelmallinen kylä Cogne, jossa on erinomaiset mahdollisuudet jääkiipeilyyn. Cognen jäätyneet vesiputoukset luovat kuvan kauniit puitteet jääkiipeilyyn, ja sinne saapuvat kiipeilijät tulevat kauemmastakin matkasta Cogneen. Alue on myös hyvä vaelluskohde ja soveltuu myös hiihtovaelluksille. Järjestämme räätälöityjä jääkiipeilymatkoja Gognaan.CHAMONIX


Chamonix tarjoaa kaikkea mitä alppikylästä voi unelmoida. Tunnelma itse kylässä antaa huikean tunteen, kun ollaan isojen vuorien ympäröimänä. Chamonixin kylästä löytyvät vaihtoehtoja runsaasti ja ravintolat tarjoavat erimaiden makuelämyksiä, sekä myös tietysti perinteistä ranskalaisia herkkuja. Shoppailun ohella kahvilassa pistäytyminen antaa todellisen ranskalaisen alppikylätunnelman.

Chamonix tarjoaa huikeat hiihto- ja kiipeilymahdollisuudet. Rinnealuita löytyy reilusti ja suoraan useimmilta hisseillä pääsee myös harrastamaan offpiste hiihtoa ja Chamonix tunnetaankin vapaalaskijoiden keskuudessa.

Kuuluisa Vallee Blance, joka on 20km pitkä off-piste jäätikkö laskukohde on helposti saavutettavissa. Kabiinihissi vie sinut euroopan toiseksi korkeimmalle paikalle Aiguille di Midille, jonne voi päästä hissin avustuksella Aiguille di Midiltä on huikeat maisemat kauas Italian puolelle, sekä myös euroopan korkeimmalle vuorelle Mont Blancille. Jäätikkö tarjoaa rauhallisen ja kunnioittavan ilmapiirin vuorien keskellä.DOLOMIITIT


Dolomiitit ovat nimitetty dolomiitti kivilajin mukaan. Dolomiitit sijaitsevat Gardajärven koillispuolella. Dolomiitin alue on ihanteellinen kohde monipuolisiin harrastuksiin. Vaellusreittejä on monen tasoisia ja monille eri tasoisille. Samoin kiipeily kohteina löytyy paljon eri mahdollisuuksia ja suosittuja Via Ferrata reittejä.

Via Ferrata reitit tulevat alun perin ensimmäisen maailmansodan aikana tehdyistä reiteistä, jotka ovat helpottaneet vuorilla kulkua. Reiteillä kuljetaan teräsvaijereiden varassa ja kiipeilijä tarvitsee mukaansa Via Ferrata setin, jonka pystyy vuokraamaan helposti vuokraamoista. Upea vuoristoalue on julistettu Unescon maailmaperintökohteeksi vuonna 2009.SARDINIA


Sardiniasta löytyy todellisia aarteita ja upeita vaellusmaastoja, kiipeilypaikkoja. Sardia tarjoaa purjeveneellä mitä parhaimmat paikat seilaillen tutustua saareen ja nähdä mereltä käsin huikea Sardinian rannikko ja tunnelmalliset satamat.

Satamaan rantautuessa pääsee nauttimaan Sardian tarjoamista illallisista hyvän ruoan ja viinin kera, unohtamatta makunystyröitä helliviä jälkiruokia.SISILIA


Sisilia on seikkailijan saari. Huikea Etelä-Italialainen ruokakulttuuri tarjoaa jo pelkästään ruoan puolesta elämyksiä. Sisilia tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vaelluksista, kiipelyyn ja luolavaelluksiin.

Euroopan suurin tulivuori Etna on ainutlaatuinen kokemus, joka kannattaa laittaa todellakin harkintaan, kun menee Sisilian saarelle. Etnalla pääsee myös halutessaan kokemaan explorin caving- luolakokemuksen Grotta dei tre livelli luolassa, jossa on kolme eri tasannetta.

Sisilian saarelta on helposti tavoitettavissa pohjoispuolella olevat vulcano saaret. Yhtenä kohteenamme ovat Vulcano saari ja uniikki Stromboli tulivuorisaari. Saarella pääsee myös tutustumaan koskemattomaan luontoon ja rauhaan. Stromboli tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa ja ikimuistoisen kokemuksen.TRIESTE


Trieste on ollut aina kulttuurien kohtauspaikka. Aikoinaan se oli Itävalta-Unkarin merkittävin satamakaupunki. Se liitettiin Italiaan vasta vuonna 1919. Toisen maailmansodan jälkeen se muodosti yhdeksän vuoden ajan Triesten vapaa-alueen, jonka jälkeen Trieste liitettiin Italiaan. Kaupungin merkittäviin nähtävyyksiin kuuluu Triestenlahden rannalla oleva Miramaren linna. Jo pelkästään linnan pihan kaunis puisto ja istutukset ovat näkemisen arvoisia. Itävallan arkkiherttua Ferdinand Maximilian rakennutti linnan, keisari Frans Josefin nuorempi veli. Hän ei koskaan itse nähnyt linnaa valmiina, sillä juuri ennen sen valmistumista hänet nimitettiin Meksikon kuninkaaksi vuonna 1864, jossa hänet surmattiin kolme vuotta myöhemmin.

Triestestä huokuu sen itävaltalainen menneisyys, jolloin kaupunki eli loistokkainta ja vaikutusvaltaisinta aikakauttaan. Ydinkeskustan tyylikäs arkkitehtuuri on siltä ajalta peräisin. Yhtäläisyydet Itävaltaan ja sen pääkaupunkiin ovat selvästi näkyvissä. Trieste tunnetaankin myös lempinimellään pikku-Wien. Trieste on myös aina ollut merkittävä satama, jonka kautta kulkee yhä tänä päivänä mm. valtaosa Eurooppaan tulevasta kahvista ja monista muistakin hyödykkeistä. Triesteä pidetäänkin Italian kahvipääkaupunkina ja kuuluista Illy- kahvi onkin kotoisin Triestestä.

Triestessä on upeat mahdollisuudet toteuttaa erilaisia luontoharrastuksia. Ylhäällä olevien kukkuloiden ympärillä on mitä parhaimmat helppokulkuiset vaellusmaastot. Kiipeilijälle paikka on unelma ja sieltä löytyy haastavammista paikoista helpompia kiipeilypaikkoja. Sekä myös Via Ferrata kiipeilypaikkoja. Purjehtiminen Adrianmereä pitkin Venetsian suuntaa sekä Kroatian rannikkoa pitkin alaspäin tarjoaa upeat puitteet sekä maisemat.